Op zoek naar een Kinesist?

Wij helpen u verder!

Praktijk voor Kinesitherapie.

Behandelingen

 • Medische trainings­therapie

  Medische trainings­therapie

  Medische trainingstherapie (MTT) is een onderdeel van elke kinesitherapeutische behandeling. De patiënt voert gerichte oefeningen uit onder begeleiding van de kinesitherapeut met als doel de belastbaarheid van spieren en gewrichten te verbeteren en fixaties te herstellen of vermijden. Dit is vooral van toepassing bij acute blessures zoals verstuikingen, verrekkingen, breuken en dergelijke, maar ook bij chronische klachten zoals rugproblematiek.

 • Revalidatie

  Revalidatie

  Na een hartinfarct, kanker, rugproblemen, heup- of knieprothese moet je op revalidatie. Dit hoeft niet steeds in het ziekenhuis te gebeuren maar kan eveneens bij u thuis of in de praktijk van de kinesitherapeut. Wij werken een volledig revalidatieschema uit op maat. Al de mogelijke apparatuur is bij ons aanwezig. Andullatie is geen behandeling op zich maar een aanvulling bij andere behandelingen.

 • Sport­revalidatie

  Sport­revalidatie

  Sportrevalidatie omvat het behandelen van sportblessures en preventie van recidief. Behandelingen houden vooral het verbeteren van snelheid, kracht, coördinatie en uithouding in.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie

  Methode waarbij mobiliserende en manipulatieve technieken toegepast worden om de bewegelijkheid in de gewrichten te herstellen. De oorzaak van het probleem wordt gezocht en behandeld. Een individuele aanpak staat centraal waarbij het lichaam in zijn geheel wordt benaderd.

 • Redcord

  Redcord

  Fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Via het redcord-systeem gaan we deze spieren terug activeren en gaan de compensaties verdwijnen.

 • Dry needling

  Dry needling

  Dry needling is een behandelmethode waarbij de kinesitherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling is een behandelingstechniek, niet te verwarren met acupunctuur, waarbij de naald in triggerpunten wordt gestoken.

 • Zwanger­schaps­begeleiding

  Zwanger­schaps­begeleiding

  Perinatale kinesitherapie bestaat uit prénatale en postnatale kiné. Bij prénatale kiné word je volledig en optimaal voorbereid op de bevalling, dit door ademhalingstechnieken en perstechnieken goed aan te leren. Postnatale kiné omvat vooral oefeningen om het lichaam in volle conditie te krijgen en het buikje als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

 • Behandeling vertigo

  Behandeling vertigo

  BBPV (= benigne paroxismale positieduizeligheid) is een goedaardige, in aanvallen optredende houdingsgebonden duizeligheid. U hebt het gevoel, door bepaalde bewegingen van het hoofd, alsof de wereld om u heen draait of dat u rond draait in de wereld. Dit komt door de oorkristallen. BBPV is één van de grootste oorzaken van duizeligheid, maar niet de enige.

 • Adem­halings­kinesi­therapie

  Adem­halings­kinesi­therapie

  Het doel is hier om via ademhalingstechnieken de patiënt de juiste ademhaling aan te leren zodanig dat opgeven van slijmen, het ontplooien van longweefsel, de longcapaciteit e.d. in de hand gewerkt kan worden. Het is de bedoeling om de longen terug op de maximaal mogelijke capaciteit te laten functioneren.

 • Andullatie­therapie

  Andullatie­therapie

  Dit is een nieuwe, compleet pijnloze methode die via een massagematras klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. De patiënt ervaart zowel infraroodwarmte als volledig mechanische lichaamsvibraties welke biologische resonanties opwekken. De pijn van de patiënt gaat dalen waardoor het functieherstel ondersteund wordt.